Fotograf i Östersund

Jörgen Nilsson

Vid Storsjön i Jämtland finner du landskapets enda stad, Östersund. Östersund är den enda staden inom Sveriges nuvarande gränser som grundades på 1700-talet. Staden grundades framförallt för att den svenska staten ville kontrollera den handel som skedde i omgivningen som hade visat sig vara väldigt lönsam och av en stor omfattning dessutom.

Innerstad är väldigt vacker då man kan se ut över Storsjön, Frösön och den jämtska fjällvärlden, något som möjliggjorts genom stadens stadsplan och placering. Östersund är en av två städer i Sverige med fjällutsikt (den andra är Kiruna). Detta är något väldigt unikt, låt din fotograf i Östersund fånga detta på era bilder!

östersundÖstersund ligger i mellersta Sverige, mitt i Jämtlands län och på grund av stadens strategiska läge brukar staden ibland kalla sig för Sveriges mittpunkt!

Vintersporter är något som är väldigt stort och det har det varit länge. Under årens lopp har staden anordnat flera världsmästerskap ibland annat skidskytte, skidorientering och skidlöpning.