Fotograf i Gävle

Linda Dahlqvist

I sydöstra Gästrikland finner du staden Gävle som är Sveriges 13:e största ort. Genom staden rinner Gävleån där du kan fiska ädelfisk mitt i stan. Ån rinner sedan ut i Gävlebukten och därmed ut i Bottenhavet och Östersjön. Kanske är det ut i skärgården du tar dig med din fotograf i Gävle för att besöka det vackra sommarlandskapet på Limön eller se utsikten från fyren på Eggegrund.

På stortorget kan man varje år runt jul se den berömda Julbocken som bränns upp nästan varje år. Denna vandalism kan verka hemsk med tanke på vilket arbete som ligger bakom det enorma konstverket men faktum är att det är en av de saker som verkligen har satt Gävle på kartan.

gävleEn annan sak som är välomtalad och kommer från Gävle är mackmyra Whiskey. Strax utanför Gävle i Västra Kungsbäck ligger Mackmyras nya destilleri. Här kan du på nära håll se, dofta och känna hur man tillverkar svensk whiskey.

I whiskeybyn hittar du alla delar som krävs för whiskeytillverkning, destilleri, lager, rökeri och mälteri. Här kan du även njuta av god mat och dryck samt handla alkoholfria Mackmyra-produkter i handelsboden.

Gävle är även känt för sina sportprestationer med Brynäs Hockey, Gefle Fotboll, Gävle GIF innebandylag.