Fotograf i Västerås

David LööwHelen Shippey Erika AminoffEva Dalin

I Västmanland finner du staden med nordens största insjöhamn och Sveriges bäst utbyggda cykeltrafiknät med totalt 380km cykelbana, nämligen Västerås!

Vill du ha en kreativ fotograf i Västerås? Detta är en stad där kreativiteten flödar och det har den gjort i flera århundraden!

☞1577 begravdes Erik XIV i sarkofagen i Domkyrkan & enligt sägnen var han för lång för att få plats så man lät hugga av hans fötter som sedan lät placeras bredvid hans kropp.
☞1623 grundades Sveriges första Gymnasium i Västerås.
☞På 1700-talet började man odla västeråsgurkan som odlas än idag!
☞Både H & M och ICA grundades i Västerås.
☞I Västerås finner du två flytande hotell och ett hotell i en trädkrona.
☞Här finns två avbildningar av Jesus. En i lego som består av ca 30000 bitar och en i 450000 pärlor. Pärlplattan är en avbild av Leonardo da Vincis målning ”den sista måltiden” och är världens största pärlplatta.

västeråsSom om detta inte vore nog så finner du även massor av höga byggnader. Domkyrkotornet är 95 meter, stadshustornet 65 meter och Ottarkontoret 64meter högt. Även skyskrapan Skrapan når högt mot skyn med sina 81meter och 27 våningar. I byggnaden finns hotell, restaurang, bar, matbutik, lägenheter, studentbostäder, kontor och 300 parkeringsplatser.