Fotograf i Uppsala

Jennie KumlinMikael TorstenssonMikael SjöbergErika AminoffFrida RönnholmEva Dalin

Uppsala är staden för dig som söker historia, kultur och vacker natur! Fånga det på bild med din fotograf i Uppsala och låt det bli en del av din historia som du bär med dig hem!

Den vackra domkyrkan är välbevarad och nordens äldsta gotiska katedral. Universitetet är nordens äldsta universitet och grundades 1477. Med omkring 24 000 helårsstudenter har universitetet blivit ett av Europas främsta lärosäten.

Även om Uppsala är Sveriges 4 största stad så har det fortfarande kvar småstadskänslan och sin personlighet. Storstadsbruset har man överlåtit till Stockholm. Istället har man satsat hårt för att bevara och framhäva kulturen på många olika sätt. Bland annat anordnas varje år Sveriges största kulturnatt. Detta är dock bara ett av stadens många kulturevenemang och runt om i staden finner du olika museum, gallerior och konstarenor.

uppsalaNär du tröttnat på kultur och historia kan du njuta av utsikten från Güntherska hovkonditoriet som har stadens bästa uteserveringsläge och en gedigen kunskap inom bageri och konditori som sträcker sig fem generationer. Eller varför inte shoppa loss bland alla butiker!

För dig som söker mera natur så rekommenderas varmt en promenad i Carl von Linnés trädgård. Varför inte passa på att ta några nya profilfoton med blommor i bakgrunden?