Fotograf i Sundsvall

FotografSverige.se @Sundsvall

Sundsvall är Medelpads enda stad och den 3:e största tätorten i Norrland. Sundsvall är känt för sitt friluftsliv där man bland annat på norra stadsberget 1906 grundade friluftsmuseet Norra berget. Hit flyttades ett 40-tal byggnader från hela Medelpad, bland annat kyrkladan från 1306. Byforsen är även det ett populärt friluftsområde med en vandringsled som följer en av pilgrimslederna utmed forsen. I Sundsvalls natur finner du många pärlor, ta med din fotograf i Sundsvall dit!

Sundsvalls centrum kallas för stenstaden och det är för att alla husen i staden är byggda i sten. Detta var en säkerhetsåtgärd som vidtogs efter branden den 25 juni 1888 då större delar av staden brann ner. Branden var den största i Sveriges historia och på 9 timmar hade den gjort 9000 människor hemlösa. Idag finner du många pampiga stenbyggnader i staden som är väl värda ett besök och kanske passar du då på att fotograferas utmed någon av alla stenväggar!

Sundsvall kallas även för körernas stad då det finns många aktiva körer av olika slag i staden. Gå gärna och lyssna på något av deras framträdanden och låt dig ryckas med i glädjen som deras musik förmedlar!