Fotograf i Linköping

Patrik Ekenblom Mats Jonsson

På östgötaslätten mitt i Östergötland finner vi Linköping, Lars Winnerbäcks hemstad. Linköping är som en liten storstad men stor nog för att ha den mesta, speciellt om du är fotograf i Linköping.

linköpingI Linköpings finner du många pampiga byggnader som skapar fina siluetter i bakgrunden för profilfotografering vid allt från bröllopsfotografering till familjefoton.

Du har allt från den mäktiga stendomkyrkan i gotisk stil med torn på 107 meter. Bredvid domkyrkan ligger det gula stadshuset. Strax intill stadshuset ligger även Linköpings slott. Idag är slottet en residensbostad för Östergötlands läns landshövding.

I Linköping har haft en aktiv flygindustri sedan början på 1900-talet. När staden firade 700 år satte man därför upp tre flygplan på pelare utmed E4. Idag har det antalet utökats till 7 flygplan. Strax väster ut finner du Linköpings flygplansmuseum som speglar det svenska militärflygets utveckling från pionjärtid fram till i dag. För dig som är flygintresserad kan få massor av bra bilder tillsammans med din fotograf i Linköping!

Söker du lite med vatten och båtar på bilderna rekommenderas du att ta dig till Bergs slussar vid Göta kanal där du kan se den pampiga slusstrappan med sju trappsteg som slussar 18 meter långa båtar upp och ner för kanalen.